preskoči na sadržaj

Osnovna škola Jordanovac Zagreb

Login

Upisi u srednju školu

Kazališta
Lista linkova je prazna
Muzeji
Lista linkova je prazna
Čitamo mi u obitelji svi

Školska učilica

škole.hr

Učenje na daljinu

Drvo znanja

AZOO

MZO

Zbornica.hr

Pisma dobrih vibracija

Ove godine nastavljamo projekt "Pisma dobrih vibracija" koji je prošle godine pokrenula učiteljica Martina Malogorski Jurjević u suradnji s učiteljicom u bolnici Sanjom Hron. Učenici 2.c razreda PŠ Kozjak u školi su, za vrijeme boravka pisali pisma nepoznatima prijateljima u bolnici. Pisma su pisana s puno truda uz puno dobrih i pozitivnih vibracija - od tuda i naziv projekta. Sklopljena su mnoga prijateljstva, a neka su se nastavila i nakon izlaska djeteta iz bolnice. Ove godine dobre vibracije su zahvatile i ostale razrede tako da su se projektu uz 3.c  priključili i 1.c, 2.c i 2.d razred. 

Fotografije možete pogledati u našoj Foto-galeriji.

Aktualnosti Škole u bolnici

Međunarodni stručni skup za bolničke učitelje pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta

Obrazovanje hospitalizirane djece u Hrvatskoj u kontekstu Europske unije

održao se  25.4.2014. od 10:00 do 16:30 sati u Ministarstvu znanosti obrazovanja i sporta, Svetice 38, u Zagrebu.

 Stručni skup su organizirali: Klinika za pedijatriju KBC Zagreb, OŠ Jordanovac, Društvo „Naša djeca“ Maksimir uz potporu Agencije za odgoj i obrazovanje RH.

Cilj ovog stručnog skupa je bio poboljšati cjeloživotno stručno usavršavanje učitelja osnovnih škola koji rade u bolnicama u RH.

Aktivnim zalaganjem za unapređenje obrazovanja djece u bolnici ove godine  intenzivirali smo  aktivnosti na razvoju i povezivanju bolničkih učitelja Hrvatske i drugih zemalja u Europi.

Jedan od ishoda takvog rada je i ovaj Međunarodni stručni skup za bolničke učitelje na kojem su sudjelovati: predsjednik  HOPE (Hospital Organisation of Pedagogues in Europa) Jan Haverkate iz Nizozemske, dr.sc. Michele Capurso istraživač i predavač psihologije razvoja i obrazovanja djece Sveučilišta u Perugi, Italija, Alto Merkt, ravnatelj škole u bolnici u Bavarskoj i predsjednik udruženja socijalnih pedagoga Bavarske, Njemačka i Fabrizio Mencarini Italija koji je govorio o  mogućnostima komunikacije putem  web stranice HOPE.

Uz strane predavače sudjelovali su i stručnjaci iz Hrvatske dr.sc. Marina Grubić, psiholog Klinike za pedijatriju KBC Zagreb i Ljiljana Marjanović – Cipek, profesorica njemačkog i književnosti, koordinatorica Škole u bolnici - OŠ Jordanovac i mr. Ivanka Gregurinčić, socijalni pedagog, predstavnica za Republiku Hrvatsku u Hospital Organisation of Pedagogues in Europa. Učiteljima su bile predstavljene  informacije Agencije za mobilnost i programe EU.

Želja nam je uspostaviti suradnju, dogovoriti buduće mobilnosti uz korištenje, novih spoznaja i inovativnih metoda i postupaka.

Na skupu je sudjelovalo 75 profesora i stručnih suradnika iz cijele Hrvatske.

Stručni skup je dio aktivnosti projekta Učimo u bolnici! – obrazovanje kronično bolesne dugo hospitalizirane djece srednjoškolske dobi i cjeloživotno stručno usavršavanje bolničkih učitelja osnovnih škola koji financira Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta.

OŠ Jordanovac je od 2014. godine članica Hospital Organisation of Pedagogues of Europa (Europskog udruženja bolničkih učitelja).

preskoči na navigaciju