preskoči na sadržaj

Osnovna škola Jordanovac Zagreb

Login

Upisi u srednju školu

Kazališta
Lista linkova je prazna
Muzeji
Lista linkova je prazna
Čitamo mi u obitelji svi

Pisma dobrih vibracija

Ove godine nastavljamo projekt "Pisma dobrih vibracija" koji je prošle godine pokrenula učiteljica Martina Malogorski Jurjević u suradnji s učiteljicom u bolnici Sanjom Hron. Učenici 2.c razreda PŠ Kozjak u školi su, za vrijeme boravka pisali pisma nepoznatima prijateljima u bolnici. Pisma su pisana s puno truda uz puno dobrih i pozitivnih vibracija - od tuda i naziv projekta. Sklopljena su mnoga prijateljstva, a neka su se nastavila i nakon izlaska djeteta iz bolnice. Ove godine dobre vibracije su zahvatile i ostale razrede tako da su se projektu uz 3.c  priključili i 1.c, 2.c i 2.d razred. 

Fotografije možete pogledati u našoj Foto-galeriji.

Aktualnosti Škole u bolnici

Međunarodni stručni skup za bolničke učitelje pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta

Obrazovanje hospitalizirane djece u Hrvatskoj u kontekstu Europske unije

održao se  25.4.2014. od 10:00 do 16:30 sati u Ministarstvu znanosti obrazovanja i sporta, Svetice 38, u Zagrebu.

 Stručni skup su organizirali: Klinika za pedijatriju KBC Zagreb, OŠ Jordanovac, Društvo „Naša djeca“ Maksimir uz potporu Agencije za odgoj i obrazovanje RH.

Cilj ovog stručnog skupa je bio poboljšati cjeloživotno stručno usavršavanje učitelja osnovnih škola koji rade u bolnicama u RH.

Aktivnim zalaganjem za unapređenje obrazovanja djece u bolnici ove godine  intenzivirali smo  aktivnosti na razvoju i povezivanju bolničkih učitelja Hrvatske i drugih zemalja u Europi.

Jedan od ishoda takvog rada je i ovaj Međunarodni stručni skup za bolničke učitelje na kojem su sudjelovati: predsjednik  HOPE (Hospital Organisation of Pedagogues in Europa) Jan Haverkate iz Nizozemske, dr.sc. Michele Capurso istraživač i predavač psihologije razvoja i obrazovanja djece Sveučilišta u Perugi, Italija, Alto Merkt, ravnatelj škole u bolnici u Bavarskoj i predsjednik udruženja socijalnih pedagoga Bavarske, Njemačka i Fabrizio Mencarini Italija koji je govorio o  mogućnostima komunikacije putem  web stranice HOPE.

Uz strane predavače sudjelovali su i stručnjaci iz Hrvatske dr.sc. Marina Grubić, psiholog Klinike za pedijatriju KBC Zagreb i Ljiljana Marjanović – Cipek, profesorica njemačkog i književnosti, koordinatorica Škole u bolnici - OŠ Jordanovac i mr. Ivanka Gregurinčić, socijalni pedagog, predstavnica za Republiku Hrvatsku u Hospital Organisation of Pedagogues in Europa. Učiteljima su bile predstavljene  informacije Agencije za mobilnost i programe EU.

Želja nam je uspostaviti suradnju, dogovoriti buduće mobilnosti uz korištenje, novih spoznaja i inovativnih metoda i postupaka.

Na skupu je sudjelovalo 75 profesora i stručnih suradnika iz cijele Hrvatske.

Stručni skup je dio aktivnosti projekta Učimo u bolnici! – obrazovanje kronično bolesne dugo hospitalizirane djece srednjoškolske dobi i cjeloživotno stručno usavršavanje bolničkih učitelja osnovnih škola koji financira Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta.

OŠ Jordanovac je od 2014. godine članica Hospital Organisation of Pedagogues of Europa (Europskog udruženja bolničkih učitelja).

preskoči na navigaciju