preskoči na sadržaj

Osnovna škola Jordanovac Zagreb

Login

Upisi u srednju školu

Čitamo mi u obitelji svi

 
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Možemo zajedno za Afriku
Autor: Darko Šlehta, 23. 5. 2016.

Prof. geografije Dejan Nemčić šest je godina proveo organizirajući akciju Možemo zajedno za Afriku čiji je osnovni cilj  podizanje svijesti obrazovanja u državama trećeg svijeta. U srpnju o. g. odlazi u Keniju gdje će volontirati i predavati geografiju u lokalnoj školi, a za potrebe ove akcije živjet će s dolarom na dan budući da se odrekao 4 dolara dnevno u korist kupnje lijekova za malariju. 

Učenička zadruga Jordanovac podržava ovaj projekt te moli učenike naše škole da svoj doprinos akciji daju prikupljanjem novog ili rabljenog školskog pribora (olovke, kemijske, gumice, pernice, bilježnice i dr. ) kojima će se nastojati opremiti što veći broj škola srednje Afrike.

Molimo vas da prikupljeni pribor predate prof. geografije, M. Čiči za vrijeme trajanja nastave. Akcija traje do kraja školske godine kada ćemo i osobno upoznati prof. Nemčića koji će nam odgovoriti na pitanje kako mu ide učenje svahili jezika, kako misli preživjeti s dolarom na dan, kako planira doći do vode koja je od njega udaljena 24 km te što ga je pokrenulo da započne ovu veliku avanturu...

Unaprijed zahvaljujemo svima !


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju