preskoči na sadržaj

Osnovna škola Jordanovac Zagreb

Login

Upisi u srednju školu

SOVA-Škola s potpisom

Čitamo mi u obitelji svi

Školska učilica

škole.hr

Učenje na daljinu

AZOO

MZO

Zbornica.hr

 
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Obilježili smo Dan Europe: kreativna radionica Pronalazim svoj ritam u Europskom domu
Autor: Darko Šlehta, 19. 5. 2017.

Učenici naše škole sudjelovali su na multimedijskoj kreativnoj radionici Pronalazim (svoj) ritam koja se povodom obilježavanja Dana Europe održala 13. svibnja 2017.g  u Europskom domu Zagreb.

Poticaj za ovu radionicu bila je tema ovogodišnjeg  natjecanja Europa u školi : „Ujedinjeni u različitosti – Europa između tradicije i modernog doba.“

Polazišna točka radionice bila je komunikacija s predlošcima biranim iz bogatog repertoara oblika i boja koje nalazimo u artefaktima hrvatske tradicijske umjetnosti i obrta.

U susretu sa širokim spektrom uzoraka te specifičnostima tretiranja materijala odjevnih i drugih predmeta svakodnevnog života kao i detalja stambenih/sakralnih objekata sudionici radionice pronazili su sličnosti i razlike između elemenata koji se pojavljuju u obrtu/umjetnosti naših prostora sa oblicima koje nalazimo u drugih tradicija iz različitih dijelova Europe i svijeta.

Sudionici su u dinamičnom dijalogu raspravljali o predlošcima i iščitavali i istraživali simboliku i mogući značaj koje isti imaju u kontekstu doživljaja njihove vlastite stvarnosti.

Također nastojali su identificirati srodne pojave u glazbenim predlošcima koji su inspirirani  tradicionalnom hrvatskom i svjetskom glazbom.

Kombinirajući različite likovne tehnike i istražujući njihove izražajne mogućnosti nastali su  originalni  radovi dinamičnih kompozicija koji su    usidrili njihove spoznaje o važnosti ritma kao bitnog elementa u umjetnosti i životu.

Fotografije su u Foto-galeriji.

 Autorica i voditeljica ove kreativne radionice bila  je mr.sc. Dubravka Buntić, akad. slikarica/art terap.


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju